Nieuws

Een racechinees

Tijdens de afgelopen Bikers’ Classics op Francorchamps werd als bijzonder punt op het programma de TTXGP (the eGrandPrix) verreden.

Racen met electrische motorfietsen dus. Bart Sanders, als "Motorwerk"de importeur van de Chinese 600 cc Jialing all roads en herboren Chang Jiang 750 cc zijkleppers  had het Chinese team al gespot in de paddock, en alhoewel hij het alleen van zijn 16mm TT-Assen films van begin 60-er jaren kende zag hij de overeenkomsten.

Destijds de Japanners als absoluut vreemde eenden in de bijt en nu de Chinezen als vergelijkbare aliens. Overeenkomst tussen toen en nu: de oosterlingen gaan met de  1e prijzen aan de haal.

Het team van Zongshen met als rijder Chi-Fung Ho laat de concurrentie ver achter zich. Nou ben ik nog lang niet overtuigd van electrische tractie – behalve misschien in anders te smerige grote steden – want laat mij de complete energiebalans maar eens zien waarin de verbrandingsmotor er slechter uitkomt, maar het toont wel aan dat er uit China nog veel te verwachten valt.

Dat zet je wel aan het denken…

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.