Nieuws

Een motorjas met geïntegreerde afdekhoes

Soms wordt er een oplossing bedacht voor een probleem waarvan je eigenlijk het bestaan niet wist. In die categorie valt de uitvinding van Astric Sports.

De start-up uit Hongkong heeft een bomberjack ontworpen dat niet alleen de motorrijder, maar ook de motor beschermt. Aan de achterkant van de jas zit namelijk een afritsbare waterdichte hoes die je over je motor kunt spannen als je hem geparkeerd hebt.

“We weten allemaal dat een goede motorhoes je motor beschermt tegen de hitte, regen, uv-stralen, stof en de ogen van dieven. Maar voor rijders zonder koffers, of topkoffer is het lastig een hoes mee te nemen. Daarom hebben wij de Astric jas en hoes ontworpen”, vertelt het bedrijf op haar Kickstarter-pagina.

Beide kanten op
De hoes wordt opgeborgen in een kleine zak die eenvoudig in een speciaal compartiment aan de achterkant van de jas gestoken kan worden. Andersom kan overigens ook. Heb je je motor geparkeerd en wil je je jas niet meenemen, dan is deze eenvoudig vast te maken aan de overtrek.

Bijkomend voordeel is dat de hoes, wanneer deze op de jas zit, als rugprotector (zonder CE-keurmerk) functioneert. De bomber wordt gemaakt in de kleuren blauw, zwart en groen van de maten M tot 4XL. De buitenzijde van de jas bestaat voor 65 procent uit nylon en 35 procent uit polyester, de binnenvoering is 100 procent polyester. Net als de hoes is het jack waterdicht.

Als het goed is komt de jas in april 2018 op de markt. Om dat voor elkaar te krijgen heeft het bedrijf nu een crowdfundingsactie lopen via Kickstarter om de volgens Astric benodigde 16.000 euro op te halen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws