Nieuws

Een leuk feestje

Meer dan 20.000 fans vieren 90-jarig bestaan Moto Guzzi tijdens ‘Giornate Mondiali Guzzi’ 2011

• ‘Guzzisti’ uit 52 landen vieren jubileum in Mandello del Lario
• Driedaags Guzzi-spektakel afgesloten met grote parade
• Moto Guzzi lanceert California 90th Anniversary special edition

Moto Guzzi kijkt terug op een meer dan geslaagde viering van het 90-jarig bestaan van één van ‘s werelds meest legendarische motorfietsmerken, afgelopen weekend tijdens de ‘Giornate Mondiali Guzzi’ in Mandello del Lario. Naast tal van andere activiteiten greep Moto Guzzi deze passende gelegenheid bij het Como-meer aan om de vele duizenden bezoekers te trakteren op een nieuwe special edition van Moto Guzzi: de California 90th Anniversary.

De ‘Giornate Mondiali Guzzi’, oftewel de Guzzi World Days, trok dit jaar meer dan 20.000 bezoekers, aanzienlijk meer dan de vorige editie die in 2007 werd georganiseerd. De duizenden liefhebbers van het merk met de ‘Eagle’, dat in 1921 werd opgericht door Emanuele Vittorio Parodi, zijn zoon Giorgio en vriend Carlo Guzzi en dat sinds eind 2004 deel uitmaakt van de Piaggio Group, vormden een vreedzaam en bontgekleurd internationaal leger, waarin 52 landen waren vertegenwoordigd. Op de Lecco-oevers van het Como-meer pronkten de bezoekers met hun moderne en klassieke Moto Guzzi’s.

‘Guzzisti’ van over de hele wereld bezoeken GMG
40% van de ‘Guzzisti’ die de Giornate Mondiali Guzzi bezochten was afkomstig uit Italië, terwijl de overige 60% van over de hele wereld afkomstig was, wat hun voorliefde voor het legendarische motorfietsmerk uit Mandello del Lario nog maar eens onderstreept. Naast duizenden Guzzi-rijders uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, België, Denemarken, Groot-Brittannië en Oostenrijk waren alle Europese landen afgelopen weekend vertegenwoordigd; zelfs San Marino, Monte Carlo en Andorra. Maar ook een groot aantal bezoekers van buiten Europa deed de Moto Guzzi GMG aan, waaronder een groot aantal Guzzi-fans uit Noord Amerika, Azië en Oceanië. De meeste non-Europese gasten waren zelfs afkomstig uit Australië, gevolgd door de VS, Japan en Canada.

Naast alle festiviteiten en activiteiten reikte Moto Guzzi, geheel in de traditie van de Giornate Mondiale Guzzi, weer een aantal awards uit een aantal opvallende bezoekers. De Easy Rider award bijvoorbeeld, die werd uitgereikt aan de Guzzi-rijder die het verst reisde om het event bij te wonen, ging naar de Australiër Tony Horn, afkomstig uit Melbourne. De award voor de meest ervaren ‘Guzzista’ werd in ontvangst genomen door Mario Crippa, die in 1932 in Monza geboren werd. De onderscheiding voor de jongste ‘biker’ werd uitgereikt aan de in 1991 geboren Roberta Botta uit Borgo Vercelli. De jongste Guzzi-rijder was overigens Stefano Maffezzini uit Sengo, die in het jaar 1992 geboren werd.

Tot de groepsonderscheidingen behoorde onder ander de award voor de meest omvangrijke Italian Bike Club, die werd toegekend aan de Motorbike Guzzi Club uit Senga, met 228 Guzzi-rijders in de gelederen. Zij ontvingen tijdens de GMG 2011 tevens de prijs voor de club met de meeste aanwezige Moto Guzzi’s, 45 in totaal. De Nederlandse Club TLM, die 229 leden telt, ontving de Bike Club award voor buitenlandse clubs.

En de technische gegevens van de jublileum Cali waar we al eerder over meldden? Bij deze:

De California 90th Anniversary is nu in Nederland leverbaar voor € 15.990,- via de officiële Moto Guzzi-dealers.

Technische specificaties California 90th Anniversary
Motor 90° V-twin, 4-takt
Cilinderinhoud 1.064cc
Vermogen 54 kW (73.4 pk) bij 6,400 tpm
Koppel 94 Nm bij 5.000 tpm
Uitlaatsysteem staal, twee uitlaatpijpen, drieweg katalysator met lambdasonde
Transmissie 5-traps
Koeling luchtgekoeld
Ophanging voor Marzocchi hydraulische telescopische vork, ø 45 mm, afzonderlijk instelbaar
Ophanging achter swing arm met 2 hydraulische schokdempers, instelbaar
Remmen voor dubbele Brembo, roestvrijstalen schijfremmen, ø 320 mm, 4-pots
Remmen achter enkele Brembo, roestvrijstalen schijfrem, ø 282 mm, 2-pots
Voorband 110/90 VB18"
Achterband 150/70 VB17"
Lengte 2.380 mm
Breedte 815 mm
Hoogte 1.390 mm
Gewicht 251 kg
Inhoud brandstoftank 19 liter (4 liter reserve)

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws