Nieuws

Echt unieke BMW CE 04 100 Years Edition

Dit jaar staat bij BMW Motorrad volledig in het teken van de viering van het 100-jarige bestaan, met speciale modellen en een Roadshow. Onlangs onthulde BMW Motorrad al de exclusieve BMW R nineT 100 Years Edition en R18 100 Years Edition. Die krijgen gezelschap van de BMW CE 04 100 Years Edition. 

En dat is met recht een unieke machine. Waarom? Omdat er maar één exemplaar van is. Deze BMW CE 04 100 Years Edition is dan ook een opvallende creatie: BMW Motorrad Nederland heeft het design voorzien van talrijke klassieke elementen, zoals de speciale lak, de pinstriping, de bekleding van het zadel en het oorspronkelijke BMW-logo op de zijkanten. Stuk voor stuk zijn deze details een verwijzing naar het verleden. BMW Motorrad Nederland heeft de kleuren en andere details ontleend aan de legendarische BMW R32, in 1923 de eerste BMW motorfiets.  

De vorig jaar gepresenteerde CE 04 met elektrische aandrijving valt op door het progressieve design. Het vlakke accupakket in de bodemplaat bood de ontwerpers veel vrijheid. Onder de zwevende buddyseat is een groot, verlicht opbergvak voor de helm en de laadkabel, bereikbaar via een klep aan de rechter zijkant. Met de BMW Motorrad Connected App kan de rijder de functies van een smartphone zien en bedienen via een groot 10.25 inch TFT-display. Al deze innovatieve eigenschappen maken de BMW CE 04 een ideaal podium voor deze 100 Years Edition. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws