Toertip

Dwars door Griekenland

Nog geen idee waar de vakantie dit jaar heen voert? Dan hebben wij wellicht een tip voor je: in MotoPlus 1-2019 vind je het reisverslag van een prachtige reis dwars door Griekenland richting het huis van de goden, ofwel de befaamde berg Olympus.

Op onze website vind je een tweetal routes van deze reis, die start en eindigt in de Griekse plaats Igoumenitsa. De afstand vanaf Amsterdam naar Igoumenitsa bedraagt een fikse 2.700 kilometer, er is echter ook een aantrekkelijk alternatief in de vorm van een comfortabele en beduidend minder stressvolle bootreis van de Italiaanse plaatsen Venetië of Ancona. Dagelijks vertrekken er boten naar verschillende Griekse havens, waaronder Igoumenitsa. Een beleving op zich en met prijzen vanaf een kleine tweehonderd euro voor een retourtje ook nog eens heel betaalbaar (www.minoan.gr / www.anek.gr / www.superfast.com).

Vanaf Igoumenitsa voert de route zoals gezegd eerst naar Olympus en keert vervolgens terug via Lefkas. Aan het eind heb je dan een flinke 1.250 kilometer weggewerkt, inclusief vele onderhoudende kilometers door het Pindosgebergte. Die zijn deels offroad, een allroad/adventure is daarom aan te bevelen, je kunt echter ook altijd gewoon een geasfalteerd alternatief pakken. En gaat de reis komend jaar naar Griekenland (of een andere mooie bestemming), schroom dan niet om een paar mooie foto’s naar ons te mailen, wie weet vind je jezelf dan terug in je lijfblad!

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.