Nieuws

Ducati’s retro weer bij de tijd

Ducati kondigt de volgende generatie van de Scrambler Icon, Nightshift en Full Throttle aan. De Italiaanse motorfietsfabrikant drukt de ‘fast forward button’ voor de Scrambler in om het retro succesnummer (100.000 verkochte exemplaren) bij de tijd te houden.

De tweede generatie Scramblers houdt vast aan de typische Scrambler normen en waarden: luchtgekoelde V-twin, vakwerkframe, heerlijk voorkomen en puur rijgemak. Ducati heeft het uiterlijk letterlijk van voor tot achter bijgeschaafd. Het LED Day Running Light is scherper getekend en dat geldt ook voor het achterlicht.

De vorm van de benzinetank is lichtjes aangepast. De losse zijpanelen zijn te verwisselen om de motorfiets makkelijk een ander gezicht te geven. Het dashboard heeft nu al een ander gezicht: dat van een 4,3” TFT-kleurenscherm.

Het blok is vooral optisch aangepakt. Het heeft een andere behuizing van de dynamo met daarin een ‘X-logo’. Ook de vorm van de uitlaat is aangepast om een zo vrij mogelijk blikveld op het motorblok te krijgen. Inwendig verandert er toch iets: de koppeling is vernieuwd. Het 803 cc metende blok levert een soepele 73 pk en is ook verkrijgbaar in een A2-variant.

Het rijwielgedeelte neemt een groot deel van het gewichtsverlies (- vier kilo) voor zijn rekening. Rijklaar komt de Scrambler op 185 kilo uit. Het stuurgemak gaat nog verder de hoogte in dankzij een scherpere geometrie. Ondanks het retro voorkomen beschikt de Scrambler over traction control, rijmodi en bochten-ABS.

Ducati levert vanaf maart 2023 drie varianten van de Scrambler. Het gaat om (basismodel) Icon, de sportievere Full Throttle en de elegante Nightshift. Voor alle modellen is een keur aan accessoires te koop. Kijk hier voor meer informatie en alle dealers.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws