Nieuws

Ducati valt in de prijzen met Hypermotard 950 Concept

Ducati heeft met haar Hypermotard 950 Concept de eerste prijs gewonnen in de klasse New Design and Prototypes by Manufacturers and Independents, tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este-evenement. 

De conceptmotor van de Italianen is ontwikkeld door het Centro Stuile Ducati en valt vooral op door zijn agressieve en sportieve design. Een combinatie van straat en circuit, aldus Ducati. Zo is er op technisch gebied gekeken naar de MotoGP, terwijl het decors geïnspireerd is op graffiti. Verdere details heeft het merk niet bekendgemaakt.

“Ik ben heel blij met dit resultaat”, aldus Andrea Ferraresi van Ducati. “Concept-motoren zijn een goede manier om nieuwe elementen, zoals in dit geval het decors, te testen en om te zien hoe het grote publiek. We zijn enorm blij met de respons die we kregen, onder meer op social media. Aangezien wij als bedrijf het design tot een van onze kernwaarden rekenen, is het winnen van deze prijs iets waar we heel trots op zijn. 

Of we de Ducati Hypermotard 950 in deze kleurstelling ook seriematig gaan zien, is niet bekendgemaakt. Kijkende naar het verleden, is dat wel goed mogelijk. In 2017 werden immers twee concept-scramblers gepresenteerd waarvan er één ook echt op de markt kwam.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.