Nieuws

Ducati Streetfighter V4 krijgt Euro5-update en nieuwe donkere kleurstelling

De sterkste productie-naked tot nu toe, heeft een Euro5-update gekregen. Daarnaast zal de Ducati Streetfighter V4 S vanaf november dit jaar ook in het ‘Stealth Black’ verkrijgbaar zijn. Wie bang is dat de 1.103 cc Streetfighter door zijn Euro5-kuur er op vermogen op achteruit is gegaan, kan overigens opgelucht ademhalen.

Het topvermogen van 208 pk en 123 Nm koppel is namelijk exact gelijk gebleven. Het toerental waarop deze imposante cijfers bereikt worden, is wel iets verlegd. Zo haalt de Euro5-Streetfighter de 208 pk op 13.000 tpm. 250 toeren per minuut later dan het Euro4-model. Het maximale koppel wordt op 9.500 tpm bereikt. Dat is dan weer 2.000 toeren eerder dan de Euro4-Streetfighter.

Volgens Ducati is het de ingenieurs gelukt het topvermogen gelijk te houden, door de afstelling van het blok en de uitlaat aan te passen. Uitwendig is laatstgenoemde overigens onveranderd gebleven. Maar aan de binnenkant zitten nu wel 10 mm langere katalysatoren. Verder zijn ook de afmetingen van de uitlaatspruitstukken van de achterste cilinderbank geoptimaliseerd om de katalysatoren sneller op temperatuur te brengen. In vergelijking met de Euro4-modellen zijn ze 100 millimeter ingekort en is de diameter teruggebracht van 42 naar 38 mm. Het hitteschild aan de achterzijde is ook wat kleiner geworden. Daarnaast maakt de 2021 Streetfighter ook gebruik van vier lambdasondes, één voor elke cilinder, die een nauwkeurigere regeling van de ingespoten hoeveelheid brandstof mogelijk maken.

De rem- en koppelingspompen zijn eveneens aangepast. Zo worden alle Streetfighter V4-modellen uit de 2021-serie geleverd met zelfontluchtende pompen. Deze zijn volgens Ducati een afgeleide van de pompen die op de Superleggera V4 zitten.

Dat een Ducati niet altijd rood hoeft te zijn, blijkt wel uit het uitgebreidere kleurengamma voor 2021. Een nieuwe toevoeging aan het assortiment is het Dark Stealth kleurenschema voor de V4 S versie.

De gehele 2021-Streetfighter V4 line-up, inclusief de Dark Stealth V4 S, kan per direct besteld worden. De basisversie is te koop voor € 22.990,00. Bij de V4 S start het bij € 26.990,00. De Dark Stealth versie kost € 27.290,00. De eerste modellen zullen naar verwachting in november 2020 in de winkels arriveren.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.