Nieuws

Ducati start productie weer op na corona-stop

Ducati heeft laten weten de productie in haar fabriek in Borgo Panigale geleidelijk weer op gang te laten komen. In eerste instantie met een minimaal aantal werknemers en onder een rigide veiligheidsprotocol. Daarmee komt een eind aan de productiestop die op vrijdag 13 maart werd ingesteld vanwege de pandemie.

Nu de situatie in Italië langzaam verbeterd, heeft de regering bepaald dat bedrijven die als strategisch beschouwd worden voor de nationale economie de productie weer mogen hervatten. Ducati is er daar één van en is naar eigen zeggen klaar om weer te gaan produceren. “We zijn klaar om te starten, we hebben de afgelopen weken hard gewerkt om elk risico tot een minimum te beperken”, aldus Claudio Domenicali, CEO van Ducati. “Desondanks zullen we uiterst voorzichtig en rigoureus moeten zijn. Het virus is nog steeds in omloop en we moeten daarom voorzichtig zijn met het bestrijden van elke mogelijke vorm van overdracht. Dit is de reden waarom alle mensen die aanwezig zijn in de fabriek maskers zullen dragen.”

“De markt voor tweewielers is zeer seizoensgebonden en de stopzetting van de productie in maart en april heeft al negatieve gevolgen gehad voor de verkoop. De Chinese markt is al booming, de verkoop in Korea en Japan doet het goed. In Duitsland zijn de dealers al een week open en hebben we al een groot tekort aan producten. Ik denk echt dat we door deze herstart de negatieve effecten van de lockdown, die we helaas op het slechtste moment hebben moeten respecteren, in ieder geval gedeeltelijk kunnen beperken”, aldus Domenicali.

Om de regels goed in acht te kunnen nemen, krijgen alleen de werknemers die hun werk niet thuis kunnen uitvoeren toegang tot de fabriek. Alle andere medewerkers blijven vanuit huis werken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.