Nieuws

Ducati staat met Streetfighter V4 aan start van Pikes Peak Hillclimb

Dat Ducati een naakte V4 in de pijpleiding had zitten, was natuurlijk al even bekend. Maar nu heeft het Italiaanse merk bekendgemaakt waar we het prototype voor het eerst in levende lijven kunnen zien. Tijdens de Pikes Peak International Hill Climb staat Ducati namelijk met de gloednieuwe Streetfighter V4 aan de start.

De race, die op 30 juni 2019 wordt verreden, is volgens het merk de ideale plek om het prototype te testen. Zoals te verwachten was, leunt de Streetfighter V4 zwaar op de Panigale V4. In tegenstelling tot de gekuipte broer gaat de Streetfighter een stuk kaler door het leven en heeft de motor een hoger en breder stuur gekregen. “De Streetfighter V4 wordt één van de sterren van de Ducati World Premiere 2020”, aldus Ducait-directeur Claudio Domenicali. “De Streetfighter V4 is de Panigale voor het rijden op de weg; er is dus geen beter podium dan de Pikes Peak International Hill Climb, voor de best presterende Streetfighter ooit.”

De opvallende kleurstelling is ontworpen door het Centro Stile Ducati. Daar waar prototypes doorgaans gehuld gaan in lijn-verbergende decors heeft Ducati er juist voor gekozen om de vormgeving te accentueren. Zo laten de Italianen bewust zien hoe de motor er uiteindelijk uit zal zien.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...
Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws