Nieuws

Ducati Scrambler 2021: Nieuwe versie en nieuwe kleuren

Ducati heeft haar Scrambler-familie voor 2021 licht opgefrist. De Euro5-horde had Ducati voor 2020 al genomen met haar 800cc scrambler, dus dat was voor komend jaar geen onderdeel van de vernieuwing. Wel is er een nieuwe versie genaamd Nightshift en mogen de Desert Sled en Icon zich in een nieuw decors hullen.

Nieuwkomer Nightshift is wat meer cafe racer-gestileerde Ducati Scrambler. De motor heeft een speciale grijze laklaag, een nieuw zadel in cafe racer-stijl, een breed stuur en spiegels aan de stuuruiteinden. Niet opvallend, maar wel zeer fraai vormgegeven, zijn de kleine ledknipperlichten aan de voor en achterzijde. Verder rolt de nieuwe Nightshift op spaakwielen, heeft hij geen achterspatbord en een korte kentekenplaathouden.

De hoogpotige Desert Sled zal komend jaar in een blauwe kleurstelling, genaamd Sparking Blue, bij de dealer staan. De blauw/zilveren basiskleur is aangevuld met rood/witte details op de tank en het achterspatbord. Met het nieuwe decors brengt Ducati een ode aan de Enduro-motoren uit de jaren 80. Dit wordt onderstreept door de goudkleurige velgen. Ook bij de Desert Sled zijn de knipperlichten nu met leds uitgerust. Het nieuw gevormde zadel moet de zitpositie verbeteren. Het verandert niks aan de zithoogte van 860 mm.

Ook de Icon krijgt komend modeljaar een nieuwe kleurstelling. In het geval van Icon is dat Rosso Ducati.

Alle drie de modellen zijn per direct te bestellen. De prijzen lopen uiteen van € 10.990,00 ( BE: € 9.690,00) voor de Icon, tot € 13.490,00 ( BE: € 11.990,00) voor de Desert Sled. De nieuwe Nightshift zit daar met een prijs van € 12.490,00 ( BE: € 10.990,00) tussenin.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.