Nieuws

Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary

Ja, lees bovenstaande typeaanduiding nog maar eens goed, want zo heet Ducati’s jongste sportspruit echt. Een hele mond vol, die echter wel enigszins aangeeft waar we het precies over hebben: een speciale uitvoering van de Panigale V2 ter ere van de twintigste verjaardag van Troy Bayliss’ eerste WK Superbike-titel. Bent u er nog?

Afijn, die eerste wereldtitel (van in totaal drie) pakte Bayliss op een 996R en de kleurstelling van de special edition is niet geheel verwonderlijk gebaseerd op de graphics van die bewuste machine. Met rood uiteraard als hoofdkleur en daarnaast groen en wit om de Italiaanse achtergrond wat extra aan te zetten. Verder heeft natuurlijk ook rijnummer 21 een prominente plaats in het design (onder meer op het zadel) en staat de handtekening van Mr. Bayliss himself op de tank. Op de kroonplaat prijkt overigens een uniek serienummer dat de exclusiviteit van de special edition onderstreept.
Ook technisch gezien heeft de 155 pk sterke V2 een oppepper gehad, met name op veringgebied. Voor en achter regeert nu Öhlins in de vorm van een NX30 voorvork en TTX36 achterschokdemper. Dankzij onder meer een lithium-ion accu en een titanium/carbon einddemper werd er bovendien drie kilo van het gewicht afgesnoept. De special edition Panigale V2 staat vanaf midden oktober bij de dealer, en wel voor de lieve som van € 24.990,- (België € 21.990,-). Info: www.ducati.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.