Nieuws

Ducati is geen dievenbedrijf

En dat is een officieel gerechtelijke uitspraak. Vorig jaar, kort na de presentatie van de Ducati Scramblers, had kunstenaar & motorbouwer Alberto Borile een rechtszaak aan gespannen tegen Ducati.

Volgens Umberto Borile -de man is vernoemd naar zijn motor merk – had Ducati het hele Scrambler idee van hem gepikt. De Borile Scrambler is trouwens weer beeldschoon en uiterst karaktervol. Ook letterlijk veel meer een Scrambler dan de Duc als het op zijn maten en gewicht aan komt.

De rechter oordeelde anders, en de toch al niet dik in de slappe was zittende Umberto kreeg nog een een boete ook. En hij mag geen nare opmerkingen meer over Ducati maken.

Het recht heeft dus gezegevierd. Of is het misschien alleen het recht van de sterkste?

Borile heeft trouwens meer beeldschone motoren gemaakt. Eenpitters op basis van gemodificeerde grasbaanblokken. En geheel volgens Italiaanse ambachtelijke traditie moest de klant na aankoop van zo’n kunststuk zelf nog even de eindontwikkeling verzorgen. Indertijd was Harm Heuvelman van Back to Classics er de trotse importeur van.

Nadat hij er een paar had verkocht en de kopers er van erg goed had leren kennen bood hij de resterende machines tegen een uiterst scherpe prijs en zonder garantie aan.

Misschien heeft hij er nog wel eentje…

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.