Nieuws

Ducati Hyperfighter

De geruchten circuleren al langer, maar worden nu, aan de vooravond van de Milanese Eicma-motorshow, wel erg hardnekkig: Ducati komt met deze nieuwe Hyperfighter. De machine is duidelijk boven de nieuwe Monster-lijn geplaatst en maakt gebruik van het watergekoelde achtkleps-V-twin-blok uit de 1098. Dat verklaart meteen waarom de nieuwe Monster 1100 het dus weer moet doen met een luchtgekoeld blok. Door die dikke Monster iets ‘terug te tunen’, is er in het modelprogramma ruimte gemaakt voor een nieuwe top-of-the-bill naked-bike, wat deze Hyperfighter dus gaat worden.

Naar verluidt zou deze nieuwe machine een topvermogen van 150 pk meekrijgen. Ook het hele rijwielgedeelte is gebaseerd op dat van de 1098, met een mooie eenzijdige aluminium achterswing, hoogwaardige veerelementen en dikke Brembo-remmen. Maandagavond 3 november, wanneer Ducati een persconferentie heeft belegt in Milaan, weten we of de Hyperfighter er inderdaad zou uit gaat zioen als deze computerretouches. Het schijnt dat Ducati dan trouwens ook nog sportief nieuws voor ons in petto heeft. Dinsdag 4 november houden de andere merken hum persconferenties in Milaan, waarbij we onder meer nieuwe modellen van KTM, BMW, Suzuki en Honda mogen verwachten.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.