Nieuws

Ducati gaat voor elektrisch met de MIG-RR

Ducati gaat tijdens de jaarlijkse motorbeurs in Italië haar eerste e-mtb presenteren. Deze nieuwe mountainbike met elektrische trapondersteuning, genaamd MIG-RR, is samen met het eveneens uit Italië gesitueerde Thok Ebikes ontwikkeld.

Hoewel de nieuwe fiets van Ducati heel erg lijkt op de reeds bestaande MIG-fietsen van Thok, zijn er toch een aantal unieke features aan toegevoegd, aldus het Italiaanse motormerk. Zo is de MIG-RR onder meer voorzien een 29 inch voorwiel en 27,5 inch achterwiel. Ook is de vering anders ingesteld. Voor heeft de e-mtb van Ducati een veerweg van 170 mm terwijl die aan de achterkant 160 mm is.

Verder is de mountainbike aangekleed met onderdelen als een koolstofvezel stuur, wielen van Mavic en remmen en schakelsysteem van Shimano. Die laatste is ook de leverancier van de elektromotor. Deze 250Watt Steps E8000 weegt 2,8 kilo en heeft een koppel van 70 Nm en wordt gevoed door een 504 Wh batterij.

De accu is, net als bij de andere fietsen van Thok, onder de onderste framebuis geplaatst. Het gevolg hiervan is dat de MIG-RR een laag zwaartepunt heeft. ‘Al deze keuzes zijn gemaakt om de mountainbike tot een echte enduro te maken waarmee ook de meest veeleisende rijder uit de voeten kan’, schrijft Ducati.

Ducati’s mountainbike zal vanaf komend voorjaar te koop zijn via de Ducati dealers. Hoeveel de e-mtb gaat kosten is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.