Nieuws

Ducati gaat voor elektrisch met de MIG-RR

Ducati gaat tijdens de jaarlijkse motorbeurs in Italië haar eerste e-mtb presenteren. Deze nieuwe mountainbike met elektrische trapondersteuning, genaamd MIG-RR, is samen met het eveneens uit Italië gesitueerde Thok Ebikes ontwikkeld.

Hoewel de nieuwe fiets van Ducati heel erg lijkt op de reeds bestaande MIG-fietsen van Thok, zijn er toch een aantal unieke features aan toegevoegd, aldus het Italiaanse motormerk. Zo is de MIG-RR onder meer voorzien een 29 inch voorwiel en 27,5 inch achterwiel. Ook is de vering anders ingesteld. Voor heeft de e-mtb van Ducati een veerweg van 170 mm terwijl die aan de achterkant 160 mm is.

Verder is de mountainbike aangekleed met onderdelen als een koolstofvezel stuur, wielen van Mavic en remmen en schakelsysteem van Shimano. Die laatste is ook de leverancier van de elektromotor. Deze 250Watt Steps E8000 weegt 2,8 kilo en heeft een koppel van 70 Nm en wordt gevoed door een 504 Wh batterij.

De accu is, net als bij de andere fietsen van Thok, onder de onderste framebuis geplaatst. Het gevolg hiervan is dat de MIG-RR een laag zwaartepunt heeft. ‘Al deze keuzes zijn gemaakt om de mountainbike tot een echte enduro te maken waarmee ook de meest veeleisende rijder uit de voeten kan’, schrijft Ducati.

Ducati’s mountainbike zal vanaf komend voorjaar te koop zijn via de Ducati dealers. Hoeveel de e-mtb gaat kosten is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws