Nieuws

Dit is de gelimiteerde Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916

Ducati heeft in Californië het doek van haar nieuwe, gelimiteerde, Ducati Panigale V4 25 Anniversario 916 getrokken. Een speciale uitvoering ter ere van de 25ste verjaardag van het model. Dat gebeurde in bijzijn van onder meer Carl Fogarty.

‘King’ Carl Fogarty maakte immers furore met de 916 door drie keer de WSBK-titel te winnen op de machine. In totaal worden er slechts 500 van deze jubileum-editie gebouwd.

Ieder exemplaar krijgt zijn eigen serienummer, die onder meer op de kroonplaat zichtbaar is. Om duidelijk te maken dat het om een speciale uitgave gaat, heeft Ducati de motor van een bijzonder decor voorzien, dat gebaseerd is op de Ducati 996 SBK waarmee het merk in 1999 de titel greep in het WK Superbike. Zodoende is het nummer 1, verwijzend naar de overwinning, prominent aanwezig.

Voor de technische basis vertrouwt de jubileum-motor vooral op de Panigale V4 S, aangevuld met onderdelen van de Panigale V4 R. Zo is de motor onder meer voorzien van een droge koppeling, die vooral op het circuit voor een betere rijbeleving moet zorgen. Dit wordt gecomplimenteerd met dingen als een Ducati Quick Shift Evo 2 en Ducati DTC Evo 2.
De magnesium-velgen komen van Marechesini Racing en zijn in vergelijking met de velgen van de V4 S liefst een kilo lichter. De titanium einddemper van Akrapovic zorgt daarbovenop voor een gewichtsafname van een halve kilo.

Om nog wat grammen te winnen is een aantal onderdelen vervangen door carbon en aluminium uitvoeringen. Daarnaast wordt de motor standaard geleverd met zaken als Ducati hendel-beschermers, Ducati Data Analyzer-kit met GPS-module, een open carbon-koppelingsdeksel, motorhoes, aluminium race-tankdeksel en aluminium afdekplaatjes, die gebruikt kunnen worden als de spiegels en kentekenplaathouder er afgeschroefd worden voor een dagje circuit.

Ook worden er verschillende stickers met de logo’s van Shell en Foggy meegeleverd, die ook tijdens het 1999-seizoen op de fabrieksracers te zien waren. Hoeveel de gelimiteerde uitgave zal gaan kosten, heeft Ducati nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.