Nieuws

Derk Jan Wolsink overleden

Zaterdag 2 april is Derk Jan Wolsink op 58-jarige leeftijd overleden. Derk Jan was onze vaste medewerker van Noppennieuws; hij was verantwoordelijk voor de rubriek Mannen van Staal en maakte daarnaast diverse interviews, reportages en wedstrijdverslagen.

Derk Jan Wolsink was een zeer markant figuur in de motorcross- en endurowereld. Hij had een ongelooflijke kennis van zaken en kende werkelijk iedereen in de noppen-scene. Als echte levensgenieter reisde hij sinds de beginjaren tachtig de hele wereld af om verslag te doen van honderden GP’s, EK’s, NK’s en zesdaagses. De laatste jaren woonde Derk Jan weer in het Achterhoekse Vorden, maar begon zijn gezondheid hem in de steek te laten. Hij kreeg te maken met de longziekte COPD, waardoor hij steeds minder mobiel werd en tot zijn eigen grote teleurstelling ook veel wedstrijdbezoeken moest afzeggen. Desondanks bleef hij uitstekend op de hoogte; vrijwel alle (top-)coureurs stonden in zijn telefoon en na een wedstrijdweekend belde hij steevast een rondje om te horen hoe het gegaan was. En vrijwel alle rijders maakten ruim de tijd voor Derk Jan als hij belde.

Voor Noppennieuws was Derk Jan de laatste jaren een grote inspiratiebron èn een wandelende encyclopedie. Hij had een zwak voor jonge, eigenzinnige coureurs die hun eigen weg durfden te gaan en een beetje tegendraads waren; de interviews met Nick Kouwenberg, Calvin Vlaanderen en ‘Man van Staal’ René Opstals – zoals hij die onlangs nog maakte voor de zojuist verschenen Noppennieuws – pasten exact in dat plaatje.

De motorsport verliest in Derk Jan Wolsink een zeer betrokken en kundig journalist. Het team achter Noppennieuws en MotoPlus mist je unieke inbreng en je eigenwijze kijk op de wereld nu al, Derk Jan. Bedankt voor alles en vaarwel!

Eric Bulsink & Sebastiaan Horsman

 

De crematie zal woensdag 6 april in besloten kring plaatsvinden.

Condoleances en reacties kunnen worden gericht aan het mailadres harald.wolsink@hetnet.nl

 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...
Royal Enfield verlaagt prijzen

Royal Enfield verlaagt prijzen

23 juli, 2024

Royal Enfield let deze zomer op de kleintjes. Het verlaagt de prijzen van zijn modellen met € 400,- tot € 650,-. ...

Overig nieuws