Nieuws

De TT is pas echt voorbij

… als de laatste randverschijnselen bekend zijn gemaakt. Bij deze dus. En daarna prate we alleen nog maar over de TT van 2013.

De politie heeft rond de TT van Assen in het hele land 6000 blaastesten afgenomen bij motorrijders en automobilisten. Maar een stuk of 30 van de 130.000  bezoekers van het race-evenement hadden een slok te veel op, de meesten op zondag als gevolg van restalcohol. Dat meldde de politie maandag. Ze zijn intussen nuchter, maar hebben een (financiele) kater.

In de TT-week zijn in maar 48 mensen aangehouden voor openlijke geweldpleging, belediging, mishandeling en vernieling. Ze zijn inmiddels allemaal weer op vrije voeten. En weer nuchter.

Rond de training en de races hebben de gezamenlijke politiekorpsen, ondersteund door agenten uit Duitsland en Engeland, intensief gecontroleerd op onveilig verkeersgedrag. Dat leidde tot vele honderden bekeuringen. Daarnaast is van 25.000 voertuigen het kenteken gescand.

Verder zijn tientallen bekeuringen uitgedeeld aan motorrijders die reden met zo’n aerodynamisch  omgebogen kentekenplaat. De politie had vooraf gewaarschuwd dat daar scherp op zou worden gelet.

Bij hotels in Assen werden vijf motoren gestolen. Opvallend is volgens de politie dat motordieven ook toesloegen (acht keer) bij hotels in de provincies Groningen en Friesland.

Bron: ANP.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws