Nieuws

De TomTom Bandit action cam

TomTom stapt in de markt voor actiecamera’s met de  Bandit. Daarmee wordt de concurrentie aangegaan met GoPro.

De TomTom Bandit onderscheidt zich door zijn ingebouwde mediaserver. Filmbestanden hoeven niet eerst naar een pc te worden overgezet, maar zijn direct terug te kijken in de bijbehorende smartphone-app.

Daarbinnen is je video meteen te monteren en te delen met vrienden. De app is eerst alleen voor iOS te downloaden, een Android-versie volgt later.

“Normaal gesproken duurt het uren voor je je verhaal kan vertellen. Maar met de TomTom Bandit hebben we een camera gemaakt die de beelden verwerkt op het apparaat zelf. Editten wordt daardoor veel simpeler en sneller,” zegt TomTom-engineur Slobodan Stanisic.

Door de smartphone te schudden, kun je automatisch een filmpje laten samenstellen uit je geschoten materiaal. Ook heeft de camera sensoren die aan je beweging en hartritme merken wanneer je in een spannende situatie zit, en deze begint dan direct te filmen. Om van die functie gebruik te maken, moet je de Bandit wel koppelen aan een sporthorloge van TomTom.

Specificaties

Films zijn op te nemen in een 4K-resolutie met 15 frames per seconde, als ook in 1080p/720p op 30/60 frames per seconde. Je kan er timelapses mee opnemen in 4K en slowmotion beelden schieten in 1080p. Foto’s worden gemaakt in 16 megapixel. Er is ondersteuning voor wifi, bluetooth en USB 3.0. De camera is tevens waterdicht, tot 50 meter diep.

De TomTom Bandit kost 429 euro.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws