Nieuws

De Sellapas elke woensdag in juli en augustus 9u tot 16u dicht voor voertuigen met verbrandingsmotoren.

Het verbod ging al op 5 juli in en als eerste op de Sellapas,  wij reden deze pas al eens voor onze Italiaanse passen test : https://www.motoplus.nl/toeren/mooiste-italiaanse-passen. De pas is de verbindingsweg tussen het Val Gardena en Val di Fassa.

Italië geeft dus op deze dagen de voorkeur aan voetgangers, ruiters, fietsers en elektrische voertuigen. De Italiaanse Minister, Florian Mussner was erg duidelijk: “Uitlaatgassen en lawaai worden gereduceerd, een unieke kans voor het toerisme in de omgeving. Hiermee geven we onze gasten een unieke bergervaring.”

Niet iedereen even gelukkig met deze maatregel

Touroperators van de tientallen bussen die er dagelijks rondrijden, hoteleigenaren en de overige horeca, zijn een stuk minder enthousiast. Ze begonnen zelfs meteen een rechtszaak tegen het besluit. Wanneer deze maatregel stand houdt, dan zullen mogelijk vanaf 2018 ook de Pordoi-, Gardena- en Campolongopas afgesloten worden voor verbrandingsmotoren en maakt daarmee een einde aan de bekende Sellaronde.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.