Nieuws

De Rijbewijzerij.

… een gevalletje van ‘wordt vervolgd’.

Alle voorgaande berichten over het gehannes met Het Nieuwe Motorrijden nog wat voor de geest?

Gaat het om politiek onbenul uit Den Haag?
Gaat het om slordig vertaalwerk van Europese documentatie?
Is het vanwege een actief uitstervingsbeleid voor motorrijders dat zo’n vijf-zes vrouwelijke bewindsfiguren respectievelijk hebben uitgezet?

Misschien komt het toch goed en hoeft je 19 of 20 jarige dochter of zoon straks haar of zijn motorcarriere niet te beginnen op een 125 cc waar elke pizzacourier gillachend voorbij rijdt. Want de RAI vereniging bericht:

Op initiatief van RAI Vereniging hebben ANWB, BOVAG en RAI Vereniging  bij het ministerie gepleit voor een verlaging van de minimumleeftijd om te mogen lessen op een A2-motorfiets.

Het ministerie is bezig met het herschrijven van het Reglement Rijbewijzen. Dit is nodig om de aan RAI Vereniging toegezegde directe toegang tot het nieuwe A2 rijbewijs vanaf begin 2014 mogelijk te maken, en het op tijd implementeren van Wijzigings Richtlijn 2012/36/EU in de Nederlandse regelgeving.

Omdat het ministerie de directe toegang tot het A2-rijbewijs mogelijk wil maken vanaf 20 jaar, hebben ANWB, BOVAG en RAI Vereniging afgelopen week ook gelobbiet voor een verlaging van de minimumleeftijd om te mogen lessen op een A2-motorfiets van 20 naar 19 jaar.

Reden voor al dit werk is dat jongeren zo mindere ontmoedigd worden motor te gaan rijden en sneller kunnen overstappen of opstappen op een middelzware motor die beter geschikt zijn om op snelwegen te rijden. Bovendien voorkomt het dat oudere beginners eerst een paar jaar op een ondergemotoriseerde 125 cc moeten rondrijden.

Het ministerie heeft van alles beloofd  om er van alles aan te doen…

Komt goed.

Toch?

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws