Nieuws

De rijbewijsprijs…

Hoewel minister Schultz van Haegen vorig jaar stelde dat een rijbewijs maximaal € 37,05 mag kosten, rekenen veel gemeenten nog altijd te veel. Dit kan doordat er nog altijd geen wetgeving is, dat meldt RTL Nieuws.

De minister gaat nu proberen om de invoeringsdatum van 1 januari 2014 te halen. Al in juli 2010 beloofde toenmalig minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat dat het maximumtarief voor het aanvragen van een rijbewijs 36 euro zou worden. De invoerdatum van 1 juli 2011 werd echter verrassenderwijs niet gehaald. En minister Schultz van Haegen wist tot algemene verbazing in het kabinet Rutte I de invoerdatum van juli 2012 ook niet te halen.

Grote verschillen
Omdat de maximumtarieven niet wettelijk zijn vastgelegd, verschillen de prijzen voor het verkrijgen van het roze pasje sterk. Gemeentes zoeken inkomsten. Hoe dan ook. Zo betaalt een inwoner van Deventer 66 euro, kost hetzelfde rijbewijs in Apeldoorn 44,05 euro en zijn inwoners van Ede spekkoper, want zij betalen ‘slechts’ 37,05 euro voor een rijbewijs.

Minister Schultz van Haegen laat aan RTL Nieuws laten weten dat de invoering van een maximumtarief voor het rijbewijs samenhangt met andere wijzigingen. Omdat deze wijzigingen onverwacht meer tijd kostten, is ook de invoering van het maximumtarief vertraagd.

Toch benieuwd hoeveel kabinetten we verder zijn voor dat dit geregeld is

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws