Nieuws

De nieuwe Noppennieuws, hét offroad-magazine van Nederland ligt in de winkel!

Vrijdag 31 mei – daags na Hemelvaartsdag – verschijnt Noppennieuws 3 en daarin natuurlijk aandacht voor de afgelopen weken verreden MXGP’s, die gelukkig ook zonder de deelname van Jeffrey Herlings de moeite meer dan waard zijn. We interviewden bovendien Jorge Prado, na Herlings de volgende groeibriljant van KTM.

Al op jonge leeftijd verhuisde Jorge met zijn familie vanuit Spanje naar het Belgische Lommel, om aan de crosscarrière te werken. Ook spraken we met Jeremy van Horebeek, die na een lastige winter zonder team – hij werd bij het Yamaha-fabrieksteam bedankt voor bewezen diensten – op het allerlaatste moment via deelname aan Le Touquet onderdak vond in een team voor MXGP-deelname. En hoewel hij in Italië een schouderblessure opliep, ging hij de eerste GP’s als de brandweer op zijn privé-Honda.

Ook bezochten we Stefan Everts nadat hij werd geveld door de malaria, opgelopen tijdens een benefietcross in het Congolese Lubumbashi. Samen met hem belichtten we zijn glansrijke carrière die leidde tot de unieke tien wereldtitels. En we waren op bezoek bij het Hutten Metaal Yamaha team, dat dit jaar met twee Nederlandse rijders in de MXGP’s aan de start staat.

Trialrijder Simon Koote is de ‘Man van Staal’ in Noppennieuws 3. En dat is geen toeval: Simon reed veertig jaar geleden mee in de toenmalige WK-wedstrijd in Norg. En over enkele weken is er voor het eerst in 40 jaar dus weer een WK trial in Nederland: in deze Noppennieuws blikken we ook vooruit op die wedstrijd.

Verder is het sportseizoen natuurlijk in alle hevigheid losgebarsten, dus in deze Noppennieuws vind je mooie verslagen en achtergrondverhalen over de EK en WK enduro, GP zijspancross, de WESS extreme-enduro’s, de finale van de AMA supercross, het WK damescross en het EK motocross en de Dutch Masters.

We testen de nieuwe Suzuki RM-Z450 Special Edition en de Beta 200RR, een nieuwe enduromotor op basis van een opgeboord 125 cc-blok. Daarmee reden we in de Franse Auvergne vanuit ‘Gites de la Cascade’ in Saint Priest des Champs een prachtige offroad-trip. Tot slot lees je in Noppennieuws 3 nog een paar bijzondere reportages, bijvoorbeeld over de nieuwe gebouwde klassieke CZ-crosser van Seth Kox en over de minicrossertjes in Emmen.

Noppennieuws 3 is vanaf vrijdag 31 mei verkrijgbaar in de betere boekhandel en bladenkiosk; abonnees vinden hem dan in de brievenbus. Nog geen abonnee? Voor slechts € 26,50 per jaar mis je geen enkel nummer meer: kijk snel op www.noppennieuws.nl en wordt abonnee!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.