Nieuws

De nieuwe GS!

Onze collega’s van MCN scoorden via-via een foto van wat waarschijnlijk de nieuwe BMW R1200GS is, en het ziet ernaar uit dat die nieuwe boxer  watergekoeld zal zijn:

De belangrijkste indicatie voor de waterkoeling is het feit dat de uitlaatbocht onderaan de cilinders in plaats van er voor op gemonteerd lijkt. Dit kan alleen met waterkoeling omdat de uitlaatkleppen (die het warmst worden) de volle koeling van rijwind nodig hebben bij luchtkoeling. Wie goed kijkt kan ook een suggestie van een mogelijke radiator zien.

Volgens bronnen die MCN sprak  zou de waterkoeling niet bedoeld zijn om het vermogen hoger te kunnen krijgen, maar om beter aan milieunormen te kunnen voldoen en  wat ruimte vrij te maken bij de benen/knieën van de piloot.

Wordt vervolgd

Merk ook op de de achterbrug aan de andere kant zit en de uitlaat nu rechts gemonteerd is. Het wordt dus een volledig nieuwe motor, tenzij deze foto natuurlijk gespiegeld is. Maar dat lijkt niet zo. Het blauwe vlakje op het nummerbord zit immers aan de goede kant.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws