Nieuws

De MAG stemt VOOR!

De MAG staat achter de aanbevelingen van RAI Vereniging en BOVAG aan de politieke partijen om het gebruik van gemotoriseerde tweewielers voor woon-werkverkeer financieel en fiscaal te stimuleren.

Uit een telefonische toelichting van RAI-secretaris Gemotoriseerde Tweewielers Gemma Warmerdam blijken RAI Vereniging en BOVAG ook zwaardere motorfietsen hierbij niet op voorhand uit te sluiten.

Al langer geeft de MAG aan dat motorfietsen een goed alternatief vormen voor de auto in het woon-werkverkeer. Door de grotere flexibiliteit in het verkeer en door het geringere oppervlaktegebruik neemt de motor in het verkeer en bij parkeren veel minder plaats in dan de auto. Door de ontwikkeling van schonere motoren en elektrisch aangedreven motorfietsen en motorscooters zal de inzetbaarheid van motorfietsen in het woon-werkverkeer alleen maar toenemen.

Het pleidooi van RAI Vereniging en BOVAG om te komen tot een integrale visie op de rol van de tweewieler in mobiliteitsvraagstukken krijgt daarom de steun van de MAG.

Dit geldt ook voor de vraag naar een passende infrastructuur om alternatieve brandstoffen te kunnen innemen, waardoor de mogelijkheden voor echt schone motorfietsen alleen maar groter worden.

www.mag-nl.org

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws