Nieuws

De MAG helpt: Gemeente Utrecht aansprakelijk voor motorschade


Een motorrijder met €2.000 schade door een verhoogde rijbaanscheiding heeft met hulp van de MAG de wegbeheerder aansprakelijk gesteld. Met succes!

Op een donkere regenachtige avond in februari reed MAG-lid Piet Beumer met zijn BMW vanuit de stad over de Europalaan in Utrecht, richting A12. Door de regen en de tegenliggers met verlichting was het zicht vanaf de motor redelijk beperkt. Piet concentreerde zich op de weg, het verkeer en het verkeerslicht voor hem.

 

“Ter hoogte van de inrit naar de Praxis lag ik plotseling bijna met mijn gezicht op het stuur”, vertelde Piet.
“Ik bleef op miraculeuze wijze overeind en kon mijn weg vervolgen. Even later zag ik op het display op de motor de melding verschijnen dat mijn bandenspanning zodanig was afgenomen dat ik genoodzaakt was op te stoppen. Het bleek dat ik over een betonnen verhoogde rijbaanscheiding van het linksafvak naar de Praxis was gereden”.

 

De gevolgen voor Piet: een kapotte voor- en achtervelg en twee lekke banden. Schade: €2.000.

De MAG heeft Piet geadviseerd om de gemeente Utrecht aansprakelijk te stellen voor de geleden schade als gevolg van deze gevaarlijke wegsituatie. De gemeente Utrecht erkende haar aansprakelijkheid en zal overgaan tot het vergoeden van de geleden schade die niet door de verzekering zal worden gedekt.

Het is voor ons motorrijders meer dan zinnig om lid te zijn van een club die zich voor onze belangen inzet. De spelers die het meest voor de hand liggen op de Nederlandse markt zijn:

  • de Motorrijders Actie Groep, de MAG, http://www.mag-nl.org en
  • de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, de KNMV,  www.knmv.nl

Ons advies: Wordt lid van een van die clubs. Of van allebei.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.