Nieuws

De KNMV eist…

De KNMV wil dat er ogenblikkelijk een einde komt aan de constante criminele duiding van het begrip ‘motorclub’ en stuurt vandaag nog een brandbrief naar minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

MOTORRIJDERS EN MOTORCLUBS ZIJN NIET PER DEFINITIE CRIMINEEL!

In de brief aan de minister maakt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging duidelijk dat motorrijders zich grote zorgen maken en vrezen voor hun veiligheid. De overkoepelende organisatie met 280 aangesloten motorverenigingen en ruim 50.000 leden wil niet langer geassocieerd worden met motorgroeperingen als Hells Angels en Satudarah.

Zij reageert hiermee op de plannen van lokale en landelijke bestuurders om samen met de politie en het openbaar ministerie, criminele motorclubs snoeihard aan te pakken. Minister Opstelten heeft een landelijk team opgezet om lokale overheden te helpen bij de aanpak.

KNMV-directeur Patrice Assendelft vindt dat motorliefhebbers ongevraagd in een kwaad daglicht worden gezet. De organisatie krijgt steeds meer klachten van leden dat zij zich onprettig en zelfs bedreigd voelen als gevolg van criminalisering. “Langzaam maar zeker is voor ons de maat echt vol. Uiteraard snap ik dat justitie de buik vol heeft van bepaalde groeperingen in onze samenleving die zich op de motor verplaatsen. Helaas wordt continu het begrip motorclubs gehanteerd. Dat roept echt een verkeerde associatie op met motorverenigingen die bij ons zijn aangesloten en doet onrecht aan al die tienduizenden motorliefhebbers.”

Er wordt volgens hem voortdurend geïnsinueerd dat leden van motorclubs vrijwel altijd crimineel gedrag vertonen. "Dat is in onze optiek een onjuiste tendentieuze berichtgeving, waarin alle motorrijders over een kam worden geschoren. Leg dat maar eens uit aan de gewone toerrijder of de motorrijder die aan het woon-werkverkeer deelneemt." Assendelft vindt dat de bewindsman duidelijk moet maken dat de jacht niet op ‘gewone’ motorclubs, maar op criminele motorbendes wordt geopend.

“Wij voelen ons absoluut niet aangesproken door de typering in de media, maar als grootste belangenvertegenwoordiger van de gewone motorrijder zijn wij zo langzamerhand wel gedwongen om op deze generalisering te reageren”, aldus Assendelft.

Diverse leden van de Jawaclub, wat MZ rijders en iemand die pech had met zijn Ural meldden al dat het publiek ze met angstige blikken in de ogen ontweek. Een BMW rijder schijnt gearresteerd te zijn omdat hij in een winkelcentrum vanaf een alcoholvrij bierkratje het publiek toesprak over de integriteit van alle BMW rijders.
De mensen van ratbike club Rataplan zijn gewoon wat verdrietig..

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Even geduld aub!

Even geduld aub!

19 juli, 2024

De tijd vliegt als je lol hebt, zo blijkt maar weer. Zo ben je nog aan het uitbuiken van de Kerstdagen en zo staat ...
MotoPlus 15 | Circuitbeesten!

MotoPlus 15 | Circuitbeesten!

19 juli, 2024

Met haar nieuwe Fireblade probeert Honda aan de macht te komen bij de superbikes. Om te kijken of dat is gelukt ...
Warmdraaien – De K van komkommer

Warmdraaien – De K van komkommer

18 juli, 2024

De ‘J’ van juli zit in de maand en dat betekent dat de ‘K’ van komkommer ook weer veelvuldig opduikt in het ...

Overig nieuws