Nieuws

De EBR’s komen! (En de prijzen zijn bekend)

Na twee maanden geleden al het design van de 1190SX te hebben onthuld, maakt Erik Buell Racing (EBR) vandaag ook de Europese prijzen van de nieuwe streetfighter bekend. De EBR 1190SX arriveert medio augustus in Europa en wordt in Nederland leverbaar vanaf € 15.998,-.

De EBR 1190SX is een echte ‘streetfighter’ sportmotor met compromisloze prestaties en een bijpassende handling. Hij is voorzien van de V-Twin uit de 1190RX met 185 pk aan de krukas en een koppel van meer dan 136 Nm, toonaangevende prestaties in dit streetfighter segment. De 1190SX is een echte high-performance motorfiets met een erfgoed in de racerij. Geheel getrouw aan zijn streetfighter opzet is de 1190SX echter ontwikkeld als dominante straatmachine. Net als alle EBR sportmotoren vertrouwt de 1190SX op tal van kenmerkende Erik Buell innovaties om de handling en prestaties verder te optimaliseren. Waaronder een frame dat als brandstofreservoir fungeert, voor een laag zwaartepunt, naafloze wielen en grote remschijven voor een lager onafgeveerd gewicht, en EBR’s gepatenteerde Controlled Swirl Induction (CSI), dat het vermogen vergroot en het verbruik verbetert, met lage uitlaatemissies tot gevolg.

“Wij verwachten een grote belangstelling voor de 1190SX in Europa, niet alleen vanwege zijn indrukwekkende prestaties en concurrerende prijsstelling, maar ook omdat hij direct appelleert aan de traditionele, voormalige Buell-klanten. Bovendien is het Europese streetfighter segment aanzienlijk populairder dan het Supersport segment, wat ons goede verkoopkansen biedt,” verklaart Edwin Belonje, Managing Director van EBR Europe. “De 1190SX gaat de verkopen van EBR in Europa ongetwijfeld een boost geven en zal onze marktpositie verder versterken.”

De eerste Europese leveringen van de EBR 1190SX – alle in de kleur Frost Bite White – staan gepland voor medio augustus.

Over EBR: Erik Buell Racing is gevestigd in East Troy, Wisconsin (VS), en ontwerpt, ontwikkelt en produceert high-performance motorfietsen voor liefhebbers van sportmotoren wereldwijd. Daarnaast biedt EBR Engineering Services engineering expertise voor projecten binnen en buiten de motorfietsindustrie voor een wereldwijde clientèle. Het hoofdkantoor van EBR Europe is gevestigd in Alkmaar en staat onder leiding van Edwin Belonje

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.