Nieuws

De 37 ste Internationale Ducati Club Races 27, 28 en 29 mei.

Tijdens de komende 37ste Internationale Ducati Club Races 2016 op het TT Circuit Assen is er meer te zien en te beleven dan alleen Ducati’s en de legendarische Brittens. De echte fans zullen op 28 en 29 mei likkebaarden, want Ducati’s meest iconische racemotoren komen naar Assen: de Ducati TT en diens straatversie Ducati F1.

Centraal staan dan de Ducati TT en F1. Van die motoren zullen in de speciale tent van Ducati Club Nederland de roemruchte successen nader worden belicht, zoals Tony Rutter’s TT2 Wereld Kampioenschappen (1981, 82, 83 en 84), podiumplekken Endurance Kampioenschap 1984 en de drie overwinningen in de roemruchte 24 Uren van Montjuic (1984, 85 en 86). Maar ook Marco Luchinelli’s Daytona Bott winst in 1986 en vele nationale Bott, Superbike en TT2 titels worden onder de aandacht gebracht. Pat Slinn, voormalig technisch ingenieur van de raceafdeling van Ducati, is aanwezig om diverse fraaie anekdotes uit de doeken te doen.

Gedurende het gehele weekend is op de paddock een “TT & F1 Piazza” ingericht, waar 35 jaar Ducati TT evolutie in beeld wordt gebracht. Originele gerestaureerde racers, straatmotoren, specials en doorontwikkelde machines die nu succesvol zijn in de huidige open Classic Endurance en Superbikeklassen zijn te zien. Het gaat om circa tachtig motoren, die samen met rijders en tuners geschiedenis schreven. Daaronder bijzondere machines: Michael Rutter’s 2015 Ducati TT, een replica van zijn vaders machine waarop die het 2 kleps ronderecord op het Isle of Man circuit verbrak. De Moretti Ducati (ex Leandrini) die het Italiaanse Superbike kampioenschap 1986 won, alle TT1 homologatiemodellen (Montjuic, Laguna Seca en Santa Monica), de ex-Walter Villa 1984 TT1, een originele 1982 TT2 en het model waarmee het allemaal begon: de 1979 Pantah 500.

Heb jij je entreeticket voor de 37ste Internationale Ducati Club Race al besteld? Dat kan met korting in de Ducati Club Winkel. Ga naar https://webshop.ducaticlub.nl/ en bestel je tickets. Ticketprijs in de voorverkoop € 10,-. Ticketprijs aan kassa € 13,-.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.