Productnieuws

Damen integreert Tech-Air airbagsysteem in nieuwe raceoveralls

Het Nederlandse Damen Motorkleding heeft een nieuwe raceoverall aan haar line-up toegevoegd dat standaard te voorzien is van het Tech-Air airbagsysteem. Daarnaast is het bedrijf uit Breda sinds kort het eerste, en vooralsnog enige, bedrijf in de Benelux waar het systeem van Alpinestars herladen kan worden en de tweejaarlijkse servicebeurt mag uitvoeren.

Het Tech-Air airbagsysteem is over een periode van vijftien jaar in samenwerking met diverse MotoGP-coureurs door Alpinestars ontwikkeld. Grote voordeel bij het Tech-Air Race vest is dat het systeem compleet onafhankelijk werkt van de motor. Het systeem vertrouwt namelijk op 4 sensoren die continu en onafgebroken data doorgeven aan de speciale Airbag Control Unit (ACU). Merkt het systeem dat de drager valt, dan wordt de airbag in slechts 45 milliseconde volledig ontplooid…

De nieuwe raceoverall van Damen kan, op basis van 28 lichaamsmaten, volledig op maat gemaakt worden. Is maatwerk niet noodzakelijk, dan is er ook keuze uit acht confectiematen (46 t/m 60). Een op maat gemaakte overall inclusief het Alpinestars Race Vest is verkrijgbaar vanaf € 2.999,90.

Damen heeft tevens aangekondigd het Tech-Air airbagsysteem begin 2019 bij textielkleding toe te gaan passen. Hiervoor zal het bedrijf het Tech-Air Street vest gaan gebruiken.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.