Nieuws

Dahaido 500 GS adv: Bekende looks, heel eigen concept

Is het een Honda Africa Twin? Nee, dit is echt een gevalletje: schijn bedriegt. De motor die hierboven afgebeeld staat is namelijk een Dahaidao 500 GS Adv van het Chinese merk Hengjian. Een machine die lijkt op de bekende Japanner, maar onderhuids een echte Chinese allroad is.

Hengjian is onderdeel van de bekende ‘Chongqing group’, en richt zich vooral op de productie van motoren tot 500 cc. Hun meest recente model, de Dahaido, is daar een lichtend voorbeeld van. Zoals gezegd een motor die qua looks duidelijk ‘geïnspireerd is op’, maar ook een heel eigen concept behelst. De Chinese lichtgewicht wordt af-fabriek bijvoorbeeld geleverd met een stuurdemper, Pirelli-rubber en kruisgespaakte velgen. Ook heeft de avonturier een gespleten tank, met in totaal 39,7 liter inhoud, een 7 inch TFT-scherm met touchscreen, twee dashcam’s (voor en achter), een instelbare upside-down voorvork en schokdemper, en Italiaanse remmerij (JJuan).

Voor de krachtbron vertrouwt de Dahaido op een blok uit de Loncin-fabriek. Die op haar beurt ook weer samenwerkt met merken als BMW en Voge. Deze Loncin-tweecilinder viertakt is in de Dahaido goed voor een topvermogen van 44 pk bij 8.500 tpm en 40 Nm bij 7.000 tpm.  

Een rijk aangeklede motor dus. Hengjian brengt haar avonturier in twee versies uit, waarbij de keuze is tussen een een 19- of 21-inch voorwiel. Of we de Dahaido ook hier gaan zien, is nog niet bekend. Voor zover bekend is er namelijk nog geen importeur voor het merk. In China is deze motor al wel te koop voor een prijs van omgerekend €3.500,-

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.