Nieuws

Custom van Icon: Suzuki Katana Brand New Jack

Kleding- en toebehorenspecialist Icon heeft een nieuwe 2020 Suzuki Katana onder handen genomen om er een bijzondere uitvoering van te maken.

En dat gebeurt de laatste tijd opvallend vaak met het nieuwe retro-model van Suzuki. Want daar waar het bij Suzuki zelf redelijk karig is op het gebied van nieuwe motoren, rollen de custom-Katana’s links en rechts door het beeld heen. Blijkbaar weet de machine, die gebaseerd is op de GSX-S 1000, de creativiteit van custombouwers goed aan te wakkeren. Zo ook dus bij kledingfabrikant Icon die met deze ‘Brand New Jacket’ al haar tweede custom-Katana onthult.

Een motor die vooral opvalt door zijn witte basiskleur en opvallend geschilderde onderdelen. Daarvoor heeft Icon zich laten inspireren door onder andere Gundam, een Japanse science fiction serie over grote robots. De kleurstelling zorgt ervoor dat de Katana er op het eerste gezicht wat sportiever uitziet dan het basismodel. Daarnaast heeft Icon de Suzuki aangekleed met flink wat premium onderdelen. Zo beschikt de motor nu over Nitron-vering – oorspronkelijk gebruikt op de Kawasaki ZX-10R (modeljaar 2017) –, EBC-remschijven, wielen van Galespeed, banden van Avon, een uitlaat van Leo Vince en pronkt op het stuur het een en ander moois van Magura. Hoewel hier technisch weinig veranderd is, is het Icon wel gelukt 11 kilo te besparen op het totaalgewicht.

Verder heeft de tank een snelvulsysteem gekregen dat normaliter in Endurance-reaces gebruikt wordt. De hele transformatie heeft in totaal slechts 30 dagen geduurd. Een bijzonder kort tijdsbestek, zo laat Icon weten. Normaliter heeft het bedrijf naar eigen zeggen 12 tot 18 maanden nodig voor een custom-motor helemaal klaar is. Hoeveel het project gekost heeft, heeft Icon niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws