Nieuws

CTEK accu-druppellader

Langzamerhand gaan de meeste motorfietsen weer op stal om daar aan hun winterslaap te beginnen. En juist voor de accu is zo’n winterstalling soms letterlijk en figuurlijk dodelijk: menig motorrijder komt in het voorjaar tot ontdekking dat de accu leeg is en de motor dus niet meer wil starten. Tegen die tijd helpt opladen vaak ook niet meer en moet je dus een nieuwe accu kopen.

Om dat te voorkomen is de aanschaf van een druppellader te overwegen. Waarbij deze CTEK XS800 als ’the smartest battery charger in the world’ wordt aangeduid. Volgens de leverancier is het ook geen accu-druppellader, maar een accu-vertroetelaar. Je kunt hem de hele winter onafgebroken aan de accu aangesloten laten zitten aangezien de lader zelf automatisch zijn laadspanning regelt. Eerst laadt hij de accu vol, om daarna over te schakelen op een heel lage laadstroom om de accu op peil houden en de winter te laten overleven.

De CTEK XS800 wordt geleverd met een aansluitstekker die je direct met de accupolen kunt verbinden en laten zitten. Daardoor kun je de lader vervolgens heel makkelijk inpluggen op je motorfiets en hoef je dus niet meer bij de accu zelf te zijn. Het apparaatje is trouwens waterdicht, zodat je hem ook in een vochtige ruimte kunt gebruiken.

De CTEK is te koop bij de betere motorzaken en kost 49 euro.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws