Nieuws

Conceptvergelijking Honda CB750 Four – Royal Enfield Interceptor 650

Dus je hebt een duizendje of acht te besteden aan een motorfiets en bent gek van klassieke lijnen. Dan kun je tegenwoordig verschillende kanten op. Kies je voor een echte klassieker met prachtige spaakwielen, metalen tank en een niet te evenaren zweem nostalgie, of toch voor een betrouwbare moderne retro met klassieke lijnen?

Een vraag die het verdient om eens dieper in te duiken. Al was het alleen al omdat het zo leuk is, dus die handschoen nemen we graag op. En dus gaan we op pad met een bijzonder duo, bijna vijftig jaar zit er tussen de Honda CB750 Four US-K2 uit 1973 en de afgelopen jaar geïntroduceerde Royal Enfield Interceptor 650, beide een schoolvoorbeeld van ‘kind tekent motorfiets’. De hartverwarmende Enfield staat voor een nieuwprijs van nog geen acht mille, een volledig gerestaureerde, in nieuwstaat verkerende CB750 Four (zeker het felbegeerde K0-model) doet minimaal het dubbele. Niet gerestaureerde of wat verweerde exemplaren daarentegen gaan ook voor veel minder dan acht mille van de hand. De dienstdoende Honda voor deze test valt er een beetje tussenin, ziet er weliswaar netjes uit, maar concoursstaat is anders.

Technisch daarentegen is het ‘oudje’ prima in orde, maar een oude motor blijft een oude motor, ook qua rijeigenschappen. En wat bevalt er dan onder de streep beter, oud-oud of nieuw-oud? Dat lees je allemaal in het extra dikke vakantienummer MotoPlus 15/2020, vanaf 25 juli in de winkel. MotoPlus elke twee weken automatisch in de brievenbus thuis kan natuurlijk ook, klik daarvoor hier.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws