Nieuws

Patenttekeningen van F.B. Mondial gestolen

Eén van de contractfabrikanten van F.B. Mondial heeft een ontwerp van de motorbouwer gepikt en heeft er vervolgens in China zelf een patentaanvraag mee ingediend. Dat heeft F.B. Mondial bekendgemaakt. Het bedrijf heeft stappen te ondernemen, om zo de gang van zaken weer op orde te brengen.

Eind november doken er bij het Chinese patentbureau ineens tekeningen op van een eencilinder flattracker. Omdat niet direct duidelijk was wie de aanvraag gedaan had, werd er speculeert over Zongshen die mogelijk in samenwerking met Aprilia zou werken aan een nieuwe lichtgewicht flattracker. Wel was direct duidelijk dat het design bijzonder veel leek op de F.B. Mondial Flat Track 125 die voor de Europese markt al aangekondigd was.

Pelpi Internatinal, eigenaar van het merk F.B. Mondial heeft zich nu uitgesproken en laat weten dat de in China gedane octrooiaanvraag illegaal is. De contractfabrikant heeft volgens Pelpi gebruikgemaakt van de coronacrisis en de daarmee samenhangende vertraagde marktintroductie van de F.B. Mondial Flat Track 125, om de motor snel voor zichzelf vast te laten leggen voor de Chinese markt.

Het bedrijf heeft daarom juridische stappen ondernomen om de registratie bij het Chinese octrooibureau te laten verwijderen. Als dat lukt, zal de flattracker wereldwijd alleen onder de naam F.B. Mondial Flat Track 125 op de markt komen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws