Nieuws

CF Moto 1250 TR-G grand tourer

Nee, dit is niet een BMW R1200RT, maar een CF Moto 1250 TR-G. Deze werd afgelopen jaar al gepresenteerd als de nieuwe dienstmachine vor de Chinese politie, maar komend jaar komt hij er ook als serieproductie burgerversie.

De 1250 TR-G is natuurlijk overduidelijk een Europese kloon met stijlelementen van BMW en Triumph. Ook technisch gezien heeft de Chinees echter Europese genen, van KTM om precies te zijn. De Oostenrijkers hebben al langere tijd een samenwerkingsverband met CF Moto, waar we hier in Europa echter vrij weinig van meekrijgen, aangezien deze vooral gericht is op de Aziatische markt en een gemeenschappelijke productie.
Beide partijen delen echter (een deel van) hun technische knowhow, zo is de 1.279cc-V-twin grotendeels gebaseerd op het bekende Oostenrijkse LC8-blok. De basis lay-out bleef hetzelfde, enkel componenten als cilinders, carter en cilinderkoppen zijn licht aangepast. Resultaat is een 140 pk en 121 newtonmeter sterke twin, wat de TR-G meteen de grootste toermachine maakt die de Chinese markt ooit gezien heeft. Overigens heeft de 1250 TR-G gewoon een kettingaandrijving, geen cardan, waarmee het ook wel een beetje de KTM-filosofie in ere houdt.
Niet alleen qua blok is de 1250 Europees georiënteerd, ook wat betreft andere delen van de technische aankleding. Zo komt de vering uit de stal van WP en levert Brembo de radiaal gemonteerde remklauwen. Qua uitrusting is de CF Moto ook allesbehalve karig bedeeld: vier rijmodi, 12,3 inch TFT scherm, elektrisch verstelbare ruit, multimedia- en navigatiesysteem, handvatverwarming, het zit er allemaal op!

Afgelopen mei werd de machine als politiemotor gepresenteerd, maar momenteel staat op de Chinese CIMA motorbeurs het serieproductiemodel. Deze wordt in de eerste helft van 2021 beschikbaar, zij het in eerste instantie enkel in China. Maar wie weet!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.