Productnieuws

Cardo vernieuwt basis line-up

De Freecom-lijn vormde tot noch toe de basis van Cardo’s communicatiesysteem aanbod. Deze bestond uit de Freecom 1+ (€ 139,00), Freecom 2+ (€ 169,00) en Freecom 4+ (249,00). Daar gaat nu verandering in komen, de Freecom 1+ wordt namelijk vervangen door twee nieuwe modellen genaamd Spirit en Spirit HD. Deze nieuwe instapmodellen binnen het Cardo-portfolio staan met € 99,00 en € 149,00 qua prijs zelfs nog onder en nét boven de 1+. De Freecom 2+ en Freecom 4+ gaan vanaf komend jaar als Freecom 2x en 4x door het leven, en werden daarnaast ook nog op een flinke update getrakteerd.

Alle systemen, dus zowel de Spirit- als Freecom-modellen, krijgen niet alleen een nieuw design, maar ook een nieuwe Bleutooth 5.2 chip, de mogelijkheid tot updaten ‘over-the-air’, ofwel via de app op je smartphone (koppelen aan PC is dus niet nodig) en een USB-C-aansluiting met snellaad mogelijkheid. Het grootste verschil tussen de basis Spirit en de HD-versie is de iets luxueuzere aankleding van die laatste. Zo is het bereik van de intercomfunctie (max. 2 gebruikers) iets groter (600 ten opzichte van 400 meter), is ‘ie uitgerust met grotere en iets betere HD speakers en is er een FM radio aan boord.

Voor de nieuwe Freecom 2x en 4x, beide ook in het vernieuwde design weer uitgerust met de bekende jog dial, geldt ongeveer hetzelfde verhaal. De 4 is wat rijker aangekleed dan de 2, wat je ook terugziet in de meerprijs van zestig euro ten opzichte van de 2x, die € 209,- gaat kosten. Beide zijn naast de high-end JBL speakers met speciale geluidsprofielen, onder meer ook uitgerust met de nieuwe ‘live intercom’ functie. Deze maakt het onder andere mogelijk dat de intercomverbinding automatisch wordt hersteld wanneer je terug in de groep komt, iets dat tot noch toe enkel was voorbehouden aan de duurdere, door mesh ondersteunde systemen. De nieuwe technologie is wel gebaseerd op bluetooth techniek, de ‘auto reconnect’ functie werkt daarom alleen wanneer je weer dezelfde plaats in de groep inneemt. Met de Freecom 2x overigens geen issue, aangezien deze tot max. twee rijders kan verbinden (tot 800 meter). De Freecom 4x ondersteunt daarentegen tot maximaal 4 rijders (tot 1.200 meter). De volledige nieuwe lijn ligt vanaf 1 december aanstaande in de winkel. Info: www.cardosystems.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws