Nieuws

Buell 1125CR

Langzaam maar zeker komt er steeds meer 2009 nieuws boven borrelen en ook bij het Amerikaanse Buell hebben ze niet stil gezeten. De Lightning familie van het eigenzinnige merk krijgt er komend jaar een vloeistofgekoeld broertje bij, en wel in de vorm van de 1125CR, waarbij de letters staan voor Café Racer. Net als de 1125R, krijgt ook de CR de beschikking over de 72º V-twin met slipper-clutch, het blok dat samen met het Oostenrijkse Rotax werd ontwikkeld. De 146 pk die het genereert in combinatie met de 170 kilo drooggewicht beloven op papier in ieder geval al heel wat goeds.
Aan de basis van het rijwielgedeelte staat het bekende aluminium brugframe, dat eveneens dienst doet als brandstoftank. Voor vertrouwt de Café Racer op een Ø 47 mm upside-down voorvork van Showa, die net als de achterschokbreker volledig instelbaar is.
De styling is weer des Buells, veel bekende stijlkenmerken, zoals de op de velg gemonteerde remschijven en de opvallende achterbrug, hebben nu ook de weg naar de nieuwe generatie gevonden. Niet echt verassend, maar het geeft de pompeuze, breedgeschouderde CR wel de eigenzinnige en welbekende Buell-look. En zo hoort het!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws