Nieuws

Bruce Lee als voorbeeld voor motor

Meerdere motorfietsfabrikanten zetten design tegenwoordig in om de populariteit van elektrische motoren te verhogen. Na BMW’s futuristische C4-scooter heeft Zero de gelikte FXE geïntroduceerd. Het model is een vervolg op een prototype van Huge Design uit 2018. Geloof het of niet, maar ontwerper Bill Webb putte inspiratie uit vechtsportlegende Bruce Lee: ‘ranke gespierdheid en tegelijk beweeglijk en snel’.

Tot zover het zweverige deel, tijd voor concrete zaken. De FXE is technisch zo goed als gelijk aan de bestaande FX en FXS. Dat betekent het lichte 7,2 kWh Li-Ion accupakket in combinatie met de ZForce 75-5 luchtgekoelde borstelloze elektromotor. Die combinatie is goed voor 106 Nm en een vermogen van 64 pk. De actieradius bedraagt 89 kilometer op de snelweg en 160 kilometer bij stadsverkeer. Het duurt 9,2 uur om de accu’s volledig op te laden. Die eeuwigheid is met extra een snellader(s) te reduceren tot 1,8 uur. Met een rijklaar gewicht van 135 kilo en een topsnelheid van 137 km/uur moet de FXE een heerlijke speelfiets zijn. Bij het rijwielgedeelte komen we bekende namen als Showa (voor en achter), Pirelli (Diablo Rosso II) en J. Juan (tegenwoordig van Brembo) tegen. Het dashboard is een 5” TFT-scherm. Zero vraagt € 13.880 voor de FXE. Of de nieuweling dat waard is, lees je in de eerste test in MotoPlus 15.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.