Nieuws

BRIDGESTONE’S NIEUWSTE VLAGGENSCHIP: DE T31 SPORT-TOURING

De opdracht aan de Bridgestone ontwikkelaars was simpel, de uitvoering allerminst: maak de nieuwe T31 de ultieme sport-touring band. Niets minder. Om dat te realiseren werd niet alleen naar de Europese omstandigheden gekeken, er werd ook uitgebreid getest en ontwikkeld in Europa. Van Alpenpas tot Autobahn, de T31 moest de band worden die niet alleen nieuwe maatstaven neerzet, maar ook stevig afstand van de concurrentie weet te nemen. En ook nog eens in alle courante maten snel leverbaar, inclusief  GT uitvoeringen voor zware toerbuffels.

Missie geslaagd?

Een flinke opgave. Ten opzichte van zijn voorganger, de T30 EVO heeft de nieuwe T31 toch grote stappen weten te maken. Sleutelwoorden daarbij zijn veiligheid en prestaties. Of in motortaal: vertrouwen, feedback en grip. Om de prestaties in de regen op niveau te brengen werd het zo belangrijke silica in de compound niet simpelweg verhoogd, maar op moleculair niveau beter door het rubber verdeeld. Met als resultaat dat de T31 in de regen  ook bij lage temperaturen aanmerkelijk meer grip heeft.  Naast de betere verdeling van de silica, speelt ook het nieuw ontwikkelde profiel een belangrijke rol. Regenwater wordt sneller afgevoerd, terwijl de stabiliteit verbeterd is.

Het contactvlak werd, ook bij extreme hellingshoeken, vergroot met 7%.  Dat laatste verhoogt de fun-factor bij sportief rijden onder ideale omstandigheden. Ook al omdat de stijfheid van de profielblokken verbeterd werd voor een kortere remweg en een verhoogde tractie bij het accelereren uit bochten. 

Leverbaar

De T31 is in januari leverbaar in alle courante maten, ook in de populaire GT versies.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.