Nieuws

Brengt Ducati de Elefant terug met de Desert X?

Tijdens de modelpresentatie voor 2020 heeft Ducati-baas Claudio Domenicali naast de Icon Dark, twee gloednieuwe Scrambler-prototypen aangekondigd. Deze zullen tijdens de EICMA voor het eerst in levende lijven te zien zijn.

Zodoende moeten we het voorlopig doen met enkele schetsen die tijdens de presentatie op de achtergrond werden getoond. En eerlijk is eerlijk, die zien er veelbelovend uit. Als eerste was het de beurt aan de Ducati Motard. Een soort mix van een scrambler met een supermoto, staande op twee even grote spaakwielen en aangedreven door het Scrambler 800-blok.

De andere scrambler-telg droeg de naam Desert X en ziet er zo mogelijk, nog interessanter uit. Een op de Scrambler 1100 gebaseerde allroad met klassieke Lucky Explorer-look zoals we die kennen van de Cagiva 900 Elefant. Uiteraard rollend op spaakwielen en voorzien van noppenbanden. Daarnaast is er op de concepttekening ook een carterbeschermer zichtbaar, als ook een hoge uitlaat en kleine topkuip met daaraan een vast windruitje. Aspiraties genoeg dus!

Of beide motoren ooit echt op de markt zullen verschijnen, blijft uiteraard nog even afwachten. Maar als het aan ons zou liggen, dan zeker!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws