Nieuws

BOVAG-garantie verdwijnt

De bekende zes maanden Bovag-garantie op gebruikte motorfietsen en auto’s gaat veranderen, zo bericht het Financieele Dagblad (FD). De Nederlandsche Bank (DNB) beschouwt de garantie namelijk als een verzekering en daarvoor zijn strenge regels van toepassing, regels waaraan de Bovag en aangesloten motor- en autozaken momenteel niet voldoen. In plaats van Bovag-garantie moeten de aangesloten bedrijven een garantieverzekering aan hun klanten gaan verkopen. Aanleiding voor de verandering was onduidelijkheid over een door de DNB verwijderde verwarrende zin in de voorwaarden over bovenwettelijke garantie. Hierdoor zullen motor- en autobedrijven zich moeten verbinden aan een verzekeraar. Bovag is inmiddels druk doende om de garantie in nauwe samenwerking met verzekeringsdochter Bovemij in een verzekeringsvorm onder te brengen. Volgens Bovag zal er door de toezichthouder de komende tijd niet streng worden opgetreden tegen bedrijven die nu nog motoren en auto’s met Bovag-garantie verkopen.

Voor kopers van een tweedehands motor of auto verandert er overigens niet veel, behalve dat de verzekeringspremie, die nu vaak nog in de aankoopprijs van een gebruikte auto of motor is verwerkt, straks wellicht expliciet op de aankoopfactuur komt te staan.       

Met verschillende aanbieders van verzekeringen kan dit uiteraard meer concurrentie betekenen voor Bovag, maar volgens een woordvoerder vertrouwt Bovag op de grote naamsbekendheid, die het in de afgelopen tientallen jaren heeft opgebouwd. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Met je foto in MotoPlus

Met je foto in MotoPlus

16 juli, 2024

Ja, de zomervakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat velen er weer met de motor op uit trekken. Voor ...
Mobiel onderdak voor motorrijders

Mobiel onderdak voor motorrijders

15 juli, 2024

Vakantie nog op de rol? En kamperen? Dan is de Elixer 2 van MSR is een tent waarbij het helemaal snor zit met de ...

Overig nieuws