Nieuws

Boete van 14.100 euro voor snelheidsduivels die rit filmden

De Spaanse politie  heeft een groep motorrijders vanwege hun rijgedrag op de bon geslingerd. Als bewijsmateriaal daarvoor diende de Guardia Civil een video in die door de mannen zelf op internet was geplaatst.

Daarop was te zien hoe de groep met hoge snelheid over de Spaanse binnenwegen reed. Daarbij werd on der meer de populaire NA-1110 in Navarra aangedaan. Een weg die ook onder de naam Mataburros bekend staat.

De rit, die maart 2019 plaats had, werd door een van de motorrijders met een onboard-camera vastgelegd. De Spaanse politie kreeg de beelden onder ogen doordat de motorrijder ze zelf op internet had geplaatst. In de vijf minuten durende video werden zo’n 40 verkeersovertredingen, zowel zware als lichte, vastgelegd. Daarnaast was ook de gereden snelheid geregistreerd.

Na een tien maanden durend onderzoek konden uiteindelijk 10 bestuurders, allen tussen de 28 en 38 jaar oud, worden geïdentificeerd. Gezamenlijk hebben zij een boete gekregen van 14.100 euro en zijn ze samen 132 punten op het rijbewijs kwijt

In Spanje is sinds 2006 een puntensysteem van kracht, wat inhoudt dat iedere bestuurder 12 punten op het rijbewijs heeft. Beginnende bestuurders hebben er vier minder. Iedereen die twee jaar zonder bekeuring rijdt, krijgt twee extra punten. Dit kan in totaal oplopen tot drie, waardoor het maximale aantal punten op een rijbewijs tot 15 komt.

Als iemand al zijn punten kwijt is, door het maken van overtredingen, dan krijgt de bestuurder een rijverbod van zes tot twaalf maanden. Afhankelijk van de gemaakte overtredingen. Daarna moet het theoretisch examen opnieuw afgelegd worden om de rijbekwaamheid weer te bewijzen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.