Nieuws

Bo Bendsneyder tekent tweejarig contract bij NTS RW Racing GP

Bo Bendsneyder zal ook komend seizoen in de Moto2 rijden. De Nederlandse motorcoureur heeft vrijdag namelijk een tweejarig contract getekend bij het Nederlandse NTS RW Racing GP-team. De coureur en het team waren al enige tijd in gesprek over een mogelijk contract.

Even leek het erop dat Bo Bendsneyder na dit seizoen niet langer in de Moto2 zou rijden nadat Tech3 Racing had aangekondigd het contract van de jonge coureur niet te verlengen. Hoewel NTS RW Racing GP haar rijdersbezetting voor komend seizoen zo goed als rond had, besloten teameigenaar Roelof Waninge en teammanager Jarno Janssen toch met Bo in gesprek te gaan. Daaruit kwam aanvankelijk alleen een intentieverklaring.

Heikel punt bleek het benodigde budget. Hoewel het team voornemens was een groot deel van het geld bij elkaar te krijgen via sponsoring, moest ook Bo een substantieel bedrag inleggen via persoonlijke sponsoren. Om dat geld bij elkaar te krijgen werd onder meer een crowdfundingsactie opgestart door de Racesport.nl. Nog voor het aflopen van de einddatum is de kogel echter al door de kerk.

In een reactie op de website Racesport.nl laat teammanger Jarno Janssen weten erg blij te zijn dat alles nu rond is. “Ik wil een ieder die hier een bijdrage aan geleverd heeft dan ook bij deze bedanken. We zijn er nog niet maar ondanks dit hebben we toch besloten om de knoop door te hakken zodat we samen verder kunnen werken aan onze gezamenlijke toekomstplannen.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.