Nieuws

BMW’s skateboard op twee wielen

Een tijdje terug lanceerde BMW met de CE 04 een geheel nieuwe kijk op de elektrische scooter. Met de Concept CE 02 doet de Duitse fabrikant met elektrisch vervoer voor jongeren.

Het is geen motorfiets en geen scooter en zeker niet iets dat je kunt bestempelen als ‘typisch BMW’. Een skateboard op wielen, zo bestempelen de Duitsers hun jongste creatie zelf. En daarmee mikt BMW uiteraard op de jeugd, van 16 jaar en ouder. Dat zal gezien de topsnelheid van 90 km/uur van deze CE 02 in Nederland een lastig verhaal worden, maar de no nonsense uitstraling van dit apparaat zal de jongste generatie ongetwijfeld aanspreken. Het ding weegt slechts 120 kilo en de elektrische aandrijf-unit heeft een vermogen van 11 kW (een kleine 15 pk), waarmee het in ons land in de A1-categorie van het motorrijbewijs zal vallen en je dus iets ouder zal moeten zijn dan 16 om er mee de weg op te kunnen.

Maar da’s voor later zorg. Zoals gezegd is de CE 02 nog een concept. Een onopvallend concept ook, mede door forse ‘gesloten’ wielen. Het zadel is laag en dat geldt ook voor het zwaartepunt, wat het een toegankelijke vorm van vervoer moet maken. Praktisch is het ook, want er zijn diverse slimme bagagemogelijkheden verwerkt, waaronder een voor een skateboard, dat je vervolgens weer als treeplank voor je voeten zou kunnen gebruiken. Voor en achter is de CE 02 van led-verlichting voorzien, terwijl een klein dashboard je op de hoogte houdt van de meest basale zaken, waaronder uiteraard de actieradius. Die bedraagt volgens BMW zo’n 90 kilometer.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.