Nieuws

BMW voor 10e jaar marktleider in Nederland

BMW Motorrad is voor het tiende achtereenvolgende jaar overall marktleider in Nederland geworden. En dat is een prestatie, die door geen enkel ander land is geleverd in de bijna honderdjarige geschiedenis van BMW Motorrad. Ook verbrak de Nederlandse vestiging het verkooprecord van 2018 al op 25 oktober 2019. Op de laatste dag van het jaar eindigde de teller op 2.302 registraties, 123 stuks meer dan de nummer 2 in de markt, Yamaha.

“Deze exceptionele prestatie betekent dat onze dealers behoren tot de beste van Nederland, én de wereld”, aldus Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad. “Tegelijkertijd hebben zij samen met mijn team op een consistente wijze keihard gewerkt om ook in het tiende opeenvolgende jaar de concurrentie voor te blijven en deze ultieme overwinning te behalen. Maar het allerbelangrijkste is het vertrouwen dat wij als BMW Motorrad al jarenlang van onze trouwe klanten mogen ontvangen. Zij hebben de afgelopen jaren keer op keer voor onze producten gekozen en ons deze zege gebracht. Wij zetten uiteraard alles op alles om ook in de toekomst aan hun hoge verwachtingen te blijven voldoen.”

BMW is tegenwoordig in heel veel segmenten actief, maar dat de R1250GS opnieuw voor een groot deel verantwoordelijk is voor het succes steekt Crooijmans niet onder stoelen of banken: “De BMW R 1250 GS is ons paradepaard en het model dat in het afgelopen decennium ons succes voor een groot deel heeft bepaald. Heel veel motorliefhebbers in Nederland kiezen voor deze avonturenmachine. Het is
een motorfiets waarmee je net zo gemakkelijk een wereldreis maakt, als dagelijks op en neer
naar je werk rijdt.”

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.