Nieuws

BMW presenteert prototype M1000XR + video!

BMW heeft een flinke tip van de sluier opgelicht van de aanstaande nieuwe M1000XR. De Duitse fabrikant onthulde een prototype dat al heel veel wegheeft van het productiemodel, dat waarschijnlijk niet heel lang meer op zich laat wachten.

In navolging van de M1000R en M1000RR volgt met de M1000XR dus alweer het derde model in BMW’s exclusieve M-lijn. Ook voor de crossover heeft BMW de viercilinder lijnmotor van de S1000RR met ShiftCam-techniek. Met een slordige 200 pk vermogen en 223 kilo gewicht geeft de M-trim de XR een heel andere uitstraling. Met het optionele M Competition pakket kan het gewicht trouwens nog verder omlaag. Uiteraard is ook de M1000XR voorzien van de voor de M-lijn kenmerkende winglets, ofwel vleugels, aan weerszijden van de stroomlijn. Ook heeft deze M XR dezelfde blauwe M-remmen en radiale rempomp als de M RR en M R.

Veel meer heeft BMW nog niet bekendgemaakt, naar verwachting gebeurt dat in de tweede helft van dit jaar. Hieronder nog een teaservideo van de M1000XR op Man.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

Noppennieuws 4: nú in de winkel!

25 juli, 2024

Op vrijdag 25 juli verschijnt Noppennieuws 4 en daarin staan onder meer drie mooie testen. Zo reden Toine van Dijk ...

Overig nieuws