Sport

Binder erin, Melandri eruit

In voetballand draait de transfermolen al enige tijd op volle toeren, maar ook in de motorsport beginnen de teams zich nu al voor te bereiden op het 2020-seizoen. Zowel in de MotoGP als in het WK Superbike.

Zo maakt KTM bekend dat Brad Binder komend seizoen bij Tech3 wordt herenigd met zijn voormalige teamgenoot Miquel Oliveira. De Zuid-Afrikaanse coureur is een echt kind van het KTM-huis. In 2011 maakte hij zijn Grand Prix-debuut bij de Red Bull Rookies, om via de Moto3, waar hij in 2016 als eerste Zuid-Afrikaan in 37 jaar wereldkampioen werd, in 2017 over te stappen naar de Moto2, waar hij twee jaar met Oliveira in één team reed. Komend jaar maakt de 23-jarige coureur dus de overstap naar de koningsklasse, en dat maakt Binder de eerste Zuid-Afrikaan aan de start in het viertakt MotoGP-tijdperk. Met de komst van Binder lijkt de rol van Hafizh Syahrin binnen het Tech3-team uitgespeeld. De 25-jarige Maleisische coureur lijkt dit jaar vooral veroordeeld tot het achterveld, hij wist in alle GP’s slechts drie schamele puntjes bij elkaar te sprokkelen.

Minder leuk nieuws is er uit het WK Superbike-kamp. Voormalig 250cc-wereldkampioen Marco Melandri heeft namelijk aangekondigd na dit seizoen te stoppen als coureur. De inmiddels 36-jarige Melandri maakte na een lange GP-carrière in 2011 de overstap naar het WK Superbike, waarin hij reed voor Yamaha, BMW, Aprilia en Ducati. En dat deed hij niet onverdienstelijk, in zijn debuutjaar werd hij zelfs vice-wereldkampioen achter Carlos Checa. In totaal behaalde de kleine Italiaan 22 overwinningen en 75 podiums, wat hem tot één van de meest succesvolle Italiaanse coureurs ooit in het WK Superbike maakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws