Nieuws

Bijna 90.000 bezoekers op MOTORbeurs Utrecht 2020

De grootste motorbeurs van Nederland, en traditioneel de aftrap van het nieuwe motorseizoen, heeft ook dit jaar weer tienduizenden motorharten sneller doen kloppen. De 36e editie van het evenement in de Jaarbeurshallen in Utrecht trok namelijk bijna 90.000 bezoekers.

Ook dit jaar was er weer veel te doen. Onder meer op het overdekte testparcours waar mensen een proefrit konden maken op een van de vele nieuwe motoren die opgesteld stonden. Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt, waardoor er aan het einde van de beurs ruim 6.000 testritten gemaakt waren. Een goeie 1.000 meer dan in 2019. Ook het elektrisch crossen op de binnenbaan van Electrocross viel in de smaak. Liefst 1.850 jonge en oude crossers maakten hun rondjes op de zandbaan.

Bij BOVAG Try the Bike was het evenzo druk. Iedere dag was de aanloop hier dusdanig hoog, dat alle plekken ’s ochtends al vergeven waren.

Naast de activiteiten, was er uiteraard ook van alles te zien. Onder meer in de ‘Importeurshal’, waar dit jaar zestien motor- en scooterimporteurs, die samen 24 motormerken vertegenwoordigen, groots uitpakten. Dat geldt uiteraard ook voor ons, want wij waren met onze MotoPlus-stand, ook weer van de partij in Hal 7. Dat heeft ervoor gezorgd dat we na vier dagen ruim 1.200 nieuwe abonnees mogen verwelkomen, we met meer dan 4.500 abonnees een kopje koffie of thee hebben gedronken en dat meer dan 3.000 mensen hebben meegedaan met onze ‘Red Light District’-quiz!

Die gezellige drukte was uiteraard ook in de andere hallen goed te merken, waar winkels en dealers – vaak tegen een zeer scherpe prijs – talloze motoren, pakken, helmen en alles dat met motoren te maken heeft, aanboden.

Dat dit alles goed gewaardeerd werd, blijkt wel uit het cijfer dat bezoekers de MOTORbeurs Utrecht 2020 gaven: namelijk een 8,1. Zo liet een bezoeker weten: “Alles wat je kunt bedenken rondom motorrijden is te vinden onder één dak. Ik heb een fantastische dag gehad.” Ook exposanten waren te spreken over de 36e editie. Onder meer Cees Lengers, marketingmanager van Triumph: “We zijn blij om weer terug te zijn op het grootste motorevent van Nederland. Aan de positieve reacties te merken zijn de bezoekers ook blij met onze aanwezigheid en dat is natuurlijk fantastisch.”

Wie MOTORbeurs Utrecht voor 2021 vast in de agenda wil zetten: die editie heeft van 18 tot en met 21 februari 2021 plaats.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.