Nieuws

Bijgeslepen Blade

De verkopen van echt snelle motoren is al een poosje in een vrije val geraakt. Want 130 op de Afsluitdijk is niet snel en de politie klust massaal een kurk in het begrotingstekort met dubbelloops radar guns.

Het was dus – mede in verband met de actuele economische situatie ( spel: C.R.I.S.I.S.) te verwachten dat de nieuwe Fireblade alleen aangescherpt zou worden. En wie kan dat mooier verwoorden dan Honda zelf? Dus:

" Twintig jaar van verfijning en ervaring zijn samengebald in de nieuwste versie van Honda’s CBR1000RR Fireblade. Total Control, dat is waar Honda al twintig jaar aan werkt, en met succes: de Fireblade 2012 biedt met onder meer een revolutionaire nieuwe achterschokbreker, nieuwe wielen en een nog geavanceerder brandstofinjectiesysteem, het ultieme in totale beheersing.

Fireblade 2012
Onder de nieuwe styling, nog agressiever en dynamischer, gaan de ware vernieuwingen van de Fireblade 2012 schuil. Revolutionair is de “Balance Free Rear Cushion Suspension”, een primeur op productiemotorfietsen. De schokbreker is met zijn ontwerp van dubbele buizen soepeler, reageert nog scherper en biedt superieure demping en nog betere tractie. Ook de voorkant is aangepakt: de 43 mm telescopische Showa’s Big Piston voorvork vergroot de grip van het voorwiel en zorgen voor betere stabiliteit bij remmen. De nieuwe twaalfspaaksvelgen van gegoten aluminium zorgen samen met de voorvorken voor nog betere handling. Een compleet nieuw LCD-instrumentenpaneel, met onder meer een laptimer en versnellingsindicator, en de vernieuwde PGM-DSFI brandstofinjectie, maken de nieuwe CBR1000RR af. "

Waarvan akte.

Het zogenaamde ‘ lekken’ van foto’s wordt intussen steeds minder subtiel zoals de recente ‘ spionage foto’s’ aantonen… Maar het blijft een mooi ding.

www.honda.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws